Antifosfolipidový syndrom v příštím těhotenství

Dobrý den, děkuju určitě do kontrolního odběru na potvrzení antifosfolipidového syndromu s přištím těhotenstvím počkáme.Ráda bych věděla co se bude dit po té.Budete mě zaléčovat před těhitenstvím s tímto syndromem a pokud ano jak dlouho trvá zaléčení? Nebo až po potvrzené graviditě mi nasadíte léčbu? A hlavně se chci zeptat smím brát proenzi na klouby,pit kontryhelový čaj a femibion pro připravu na další těhotenství? A poslední dotaz je jisté, že miminko tohle onemocnění po mě zdědí? Jak je to pak s kojením nebudu ho muset odstavit?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, většinou není potřeby trvalá léčba, léky se nasazuji pouze v situacích, kdy hrozí zvýšené riziko vzniku trombóz - dlouhodobý let, úraz, operace, těhotenství.. Jelikož léčba není trvalá , kojit budete moci bez omezení. Nedoporučovala bych užívat imunostimulační preparáty, bylinkové čaje můžete. U všech autoimunitních onemocnění je vliv genetiky, vliv mají i vnější faktory/infekce, pohlaví.../, takže riziko pro děťátko nelze úplně předpovědět.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: