Antidepresívum zoloft

Dobrý deň p.Doktorka Chcel by som sa Vás opýtať.Mám diagnostikovaú OCD poruchu.Užival som asi rok Zoloft 25 mg denne a lexaurin 1,5-3mg denne podľa potreby.Teraz mi moja Dr.zdvihla dávku na 50 mg denne no nejako sa neviem s touto dávkou vyrovnať (mám závrate).Zároveň mi hučí v ušiach pokial je veĺký stres z OCD a boli ma hlava.Máte skusenosti s dávkou 25 mg na OCD alebo je táato dávka prilič malá a na OCD nezaberá Ďakujem Viktor

Odpověď odborníka:

Milý Viktore, chápu Vaše obavy, ale mám hodně zkušeností s léčbou OCD, a skutečně je 25mg velmi malá dávka k léčbě, běžně používané denní dávky sertralinu(Zoloft) se pohybují kolem 150-200mg. Ale jsou i jiná antidepresíva účinnější v léčbě OCD , základní je citalopram/Seropram/ nebo klomipramin/Anafranil/. Pokud byste hůře snášel lék Zoloft a přitom by se nedostavila úleva od příznaků OCD, bylo by vhodné provést precipitační test, zda netrpíte alergií vůči Zoloftu. Doufám, že Vám takto odpověď bude stačit. Opatrujte se.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: