Antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda má vliv HA na vysoký krevní tlak. Antikoncepci užívám dva roky (značka Regulon) dříve sem mívala tlak 120/70 poslední dobou se mi tlak zvýšil na 140/90 a ten se stále drží. Mám při těchto potížích HA na nějakou dobu vysadit, abych zjistila, zda je to způsobeno HA nebo bych si měla nechat předepsat léky na vysoký tlak nebo bych měla změnit antikoncepci(pokud ano, jakou značku byste doporučovali). Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vlivem HAK může krevní tlak trochu stoupnout. Na Vašem místě bych stávající antikoncepci vysadila, vyhledala bych svou obvodní lékařku, informovala bych ji o obtížích a na kontrolách by se vidělo, zda po vysazení tlak klesá. Lékařka by zároveň zkontrolovala, zda nejsou přítomny jiné příčiny zvýšení krevního tlaku. Pak by se teprve rozhodlo, jakou antikoncepci dále. Určitě Vám ve Vašem věku nikdo rovnou nepředepíše léky na snížení tlaku, v tomto věku jsou totiž pravdpodobnější sekundární příčiny zvýšení krevního tlaku (kromě antiko třeba nemoci štítné žlázy, nemoci ledvin apod.), a ty se musejí nejprve vyšetřit/vyloučit.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: