Antikoncepce

Dobrý den, již od 15 let beru HA Minisiston před pár lety jsem začala přibírat, ale nevěnovala jsem tomu pozornost jenže teď přibližně před rokem jsem ztratila zájem o sex a vysvětlovala jsem si to stresem ze strany přítelovi matky jenže jsme se odstěhovali a doufala jsme že se to zlepší a ono nic tak by mě zajímalo zda by to mohlo být tou HA a jestli je důvod navštívit svého gynekologa. Ještě navíc jsem začala mít velmi bolestivou menstruaci.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příčinu zvyšování hmotnosti nehledejte v hormonální antikoncepci. Ztrátu libida by mohla antikoncepce ovlivňovat, také se zde může jednat o jiné souvislosti, např. partnerské problémy, stres v práci, škole, atd. Silné bolesti s menstruací svěřte svému lékaři, zajděte tedy na vyšetření.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: