Antikoncepce

Dobrý den paní doktorko, na internetu se to hemží případy, kdy žena otěhotněla i přes pravidelné užívání antikoncepce, tak jsem se chtěla zeptat, jestli jste se ve Vaší praxi někdy setkala s případem, že by žena při pravidelném užívání antikoncepce otěhotněla? Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, takovou ženu jsem nepotkala. Otěhotnění přes zcela pravidelné užívání antikoncepce by bylo vskutku raritní. Hormonální antikoncepce je velice spolehlivá antikoncepční metoda a selhání antikoncepce mívá na vinu její nesprávné užívání.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: