Antikoncepce

Dobrý den, užila jsem jako obyvkle celé jedno platíčko antikoncepce a potřebovala jsem oddálit menstruaci a proto jsem si vzala půlku balení dalšího platíčka. Teď ale nevím, jestli musím to druhé načaté platíčko dobrat celé nebo jestli s užíváním druhého platíčka mohu přestat v libovolný den? A zda jsem chráněna před početím, ikdyž celé druhé platíčko neužiji? Dále by mě zajímalo jaký vliv na antikoncepci má zvracení po alkoholu? Moc děkuji za odpověď a přeji Vám pěkný víkend.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji vám za přání. Obvyklou pauzu v užívání antikoncepce můžete zahájit nyní kterýkoliv den, není třeba dobírat celé druhé platíčko. Chráněná budete i v této pauze. Nejlepší pro takovéto užívání antikoncepce je jednofázová antikoncepce. Po pauze ovšem byste měla užít opět nejméně jedno celé plato, tedy ne jen zbylou polovinu. Zvracení má stejný vliv na antikoncepci ať je po alkoholu či z jiné příčiny, tzn.pokud byste zvracela do 2 hodin po užití tabletky, je riziko, že nebyla dostatečně vstřebána. Hezký zbytek víkendu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: