Antikoncepce

  • Dotaz od: Klára PLšková
  • Publikováno: 19.2.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den. Já mám takový menší problém.A to,že jsem si zapomněla vzít jednu pilulku logestu a to v 1. týdnu. A vzpoměla jsem si až na druhý den.Pak jsem si pilulku ihned vzala. Ale v příbalovém letáčku píšou, že pokud jsem měla během týdne před zapomenutím styk,tak mužu být těhotná.Chtěla jsem se zeptat jestli je to hodně pravděpodovné? A jestli se to upraví do normálního cyklu a bude to v pořádku,když budu pokračovat v každodenním užíváním? Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste si zapomenutou pilulku vzala do 12 hodin od doby, kdy jste ji měla normálně užít, jste chráněna. Pokud jste si ji vzala později, ochrana není stoprocentní a týden od této události byste se měla chránit ještě jinak (kondom, spermicidní přípravek ap.). Těhotenství před zapomenutím pilulky není vůbec pravděpodobné (až do zapomenutí jste plně chráněna), těhotenství v týdnu po zapomenuté pilulce ano, ale velmi málo.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x