Antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je dobré vysadit antikoncepci před přechodem.Beru ji cca 10 let, je mě 52 let a jsem sama bez partnera, ale mám obavy aby při vysazení nenastaly nějaké problémy, třeba rychlejší přechod.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Užívání hormonální antikoncepce nemá horní hranici z hlediska věku. Je ale zbytečné ji užívat , pokud žena pohlavně nežije či pokud je již skutečně v přechodu. To zjistí lékař ktervním odběrem FSH, které pokud je více než 40 ( 7. den po vysazení antiko ) , pak nemá antikoncepci dále smysl užívat a je vhodnější přejít na HRT - léčbu pro ženy v přechodu.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: