Antikoncepce a akne

Dobrý den, od 16 let jsem brala antikoncepci Vreya, měla jsem vždy problémy s pletí, tak mi byla doporučena tato antikoncepce a co se tyče pleti, byla jsem nadmíru spokojená, ale po 3 letech jsem zpozorovala rychlé nabírání na váze, které bylo zapříčiněno zadržováním vody, bylo mi zděleno že Vreya tyto účinky mívá, proto jsem si nechala napsat antikoncepci Jangee, po vysazení vreyy se mi plet zhoršila, ale když jsem začala brát jangee, tak po pár dnech to bylo v pořádku a i váhově jsem šla dolu, bohužel jsem kvůli mé lenosti zapomněla jít pro recept a prášky jsem opět asi na 2 měsíce zcela vysadila a plet se samozdřejmě opět zhoršila, teď dodělám druhé platíčko jangee a pleť mám snad horší než v těch 16 letech, nevím jestli mám ještě počkat, zda-li se učinky antikoncepce objeví později nebo jestli mám radši poprosit mojí doktorku o změnu antikoncepce. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Učinky antikoncepce na pleť se neprojeví ihned, na vašem místě bych ještě vyčkal, časté střídání antikoncepce není nejšťastnější řešení. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: