Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, včera jsem začala užívat antibiotika Fromilid uno 500 mg. Užívám dvě pilulky najednou každých 24 hodin po dobu 10 dní. V pátek odjíždím na dovolenou... Zajímalo by mě, zda tyto antibiotika ovlivňují mou antikoncepci (Foxinette). Plánuji použít prezervativ i v případě, že se tyto přípravky snáší(pro jistotu), jen budu mít lepší pocit, když budu vědět, že nemohu otěhotnět ani když nám s partnerem kondom praskne. Jaký máte názor na spermicidní gel? Je spolehlivý natolik, že při protrhnutí kondomu je schopen zabránit otěhotnění? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Fromilid nesníží účinek antikoncepce, pokud navíc použijete kondom a spermicidní gel, otěhotnět určitě nemůžete. Pokud byste antikocepci neužívala, použití kondomu se spermicidním gelem nezaručí 100% ochranu před otěhotněním.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Chraňte si své klouby a zůstaňte soběstační
Články: Chraňte si své klouby a zůstaňte soběstační
Pokud vás trápí revmatoidní...
Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Články: Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Období klimakteria, během...
Dopřejte svým nohám dostatečnou péči
Články: Dopřejte svým nohám dostatečnou péči
Myslete na své zdraví...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Australští vědci objevili lék na lupénku
Články: Australští vědci objevili lék na lupénku
Velký poprask mezi kožními...
Opalování během těhotenství: pouze občas a s rozumem
Články: Opalování během těhotenství: pouze občas a s rozumem
Přestože si řada z nás...
Biologická léčba míří přesně na nemoc
Články: Biologická léčba míří přesně na nemoc
O biologické léčbě a o...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: