Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, pravidelně užívám antikoncepci Lunafem a dostala jsem předepsané antibiotika Nolicin. Antibiotika se užívají 1tableta po 12 hodinách. Antibiotika užívám 2 dny , jak moc ovlivní atb účinek antikoncepce? Měla jsem nechráněný pohlavní styk a zvažuji zda užít Postinor nebo se otěhotnění nemusím obávat? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Antibiotika snižují účinek antikoncepce méně než se traduje pokud chcete mít absolutní jistotu po dobu užívání použijte ještě kondom. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: