Antikoncepce a mononukleoza

Dobrý den, byla jsem na testech krve a mám zvýšené monocyty, další testy budou až za týden. Takže mononukleoza je možná a zatím mám držet dietu. Chci se zeptat, zdali bych měla vysadit antikoncepci nebo ji mohu brát dál? Nebo ji vysadit až by to bylo zcela jisté, že je to mononukleoza? Děkuji

Odpověď odborníka:

Pokud máte zvýšené jaterní testy (nebo je reálné podezření na monukleózu), doporučuji antikoncepci vysadit. Mononukleóza nezpůsobuje pouze angínu se zvětšením uzlin, ale napadá také játra, která je potřeba v době onemocnění šetřit (jaterní dieta bez alkoholu).

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: