Antikoncepce a užití

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli se zvyšuje riziko otěhotnění, jestliže používám antikoncepci Katya. Brala jsem asi první týden úplně poprvé, a to ve stejnou dobu. Ale bohužel jsem to časově posunula o 6 hodin. Zvykne si na to mé tělo, abych nebyla těhotná?A mohla bych od nového blistru začít s tou novou dobou? Brala jsem ji v 11:00 a už asi 4. dnem ji beru 19:00. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, u hormonální antikoncepce se toleruje chyba v užívání 12 hodin, tzn. pokud zapomenete vzít tabletu např. ráno v 8 hodin a vezmete si ji až večer v 8 hodin, je zachován antikoncepční účinek a není třeba dělat další opatření. Proto časový posun v užívání Vašich tablet o 6 hodin není žádný problém. Můžete klidně pokračovat v nastaveném užívání.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I při stresu můžete dobře spát
Články: I při stresu můžete dobře spát
Určitě se vám už stalo, že...
Jak dlouho trvá účinek lokálních steroidů v léčbě příznaků alergické rýmy?
Kapavka
Články: Kapavka
Kapavka, gonorea, je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Alergická rýma u dětí
Články: Alergická rýma u dětí
Alergie na pyly u dětí je...
Nehojící se rána? Zjistěte, co je příčinou právě u vás
Články: Nehojící se rána? Zjistěte, co je příčinou právě u vás
Zajímá vás, proč se vaše...
Bude nervový růstový faktor nadějí pro lidi s infarktem?
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: