Antikoncepce a tromboza

Dobrý den, prosím Vás potřebovala bych se poradit.Před pár dny mě propustili z nemocnice s těžkou femoropopliteální a lýtkovou trombozou a všichni doktoři mi zakázali brát hormonální antikoncepci, takže vůbec nevím, jak se chránit, protože kondom může prasknout, tomu nevěřím. Beru warfarin a tak by mě zajímalo několik věcí. 1) můžu se až se mi uzdraví noha vrátit k hormonální antikoncepci? 2) jestli ne, můžu užívat gestagenní pilulky - třeba Azalia? A můžu je brát už i teď při tromboze? Na internetu jsem četla někde že jo a jinde že ne, tak nevím. 3)jak spolehlivé je nitroděložní tělísko? Četla jsem, že prý to může vypadnout.A taky nevím, jestli bych si ho mohla nechat zavést už teď, obvodní doktorka říkala, že je to spojené s mírným krvácením a když teď beru warfarin, tak že bych mohla krvácet víc. Ale nebudu přece čekat půl roku až se mi rozpustí trombus a do té doby žít jak v klášteře.... Za odpověď Vám MOC Děkuji

Odpověď odborníka:

Hormonální antikoncepce již pro vás zůstane naprosto nevhodná to se týká i gestagenní, tělísko je spolehlivá metoda existuje také kondom a spermicidní krémy. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x