Antikoncepce - depo-provera

Dobrý den, prosím o radu. Je mi 45 let a po 9 letech , kdy jsem měla zavedeno nitroděložní tělísko mi gynekolog doporučil jinou antikoncepci, vzhledem k tomu, že mi nyní nové tělísko nedrželo díky nějak pootočené děloze. Vyjmenoval mi různé druhy HA včetně Depo-provery a nechal rozhodnutí na mě. Tak nějak mě směroval k depo-proveře. Také mi nabízel antikoncepční kroužek, který je vcelku drahý (200,-Kč/měsíc), ale jako jediná antikoncepce, po které se vůbec netloustne. Po přečtení mnoha názorů žen na internetu na depo-proveru, nemám chuť s ní vůbec začínat (byly popisovány problémy s přibýváním na váze, padání vlasů, trvalé špinění či krvácení, stavy úzkosti, nechuť k sexu, řídnutí kostí a mnoho dalších). Proto prosím o radu, jakou antikoncepci zvolit. Existuje nějaká, po které se vůbec netlousne? Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, za úvahu stojí zmiňovaný antikoncepční kroužek - dvě stě Kč měsíčně není tolik (většina nové antikoncepce stojí kolem dvou set korun za měsíc), kromě toho, že nezpůsobuje tloustnutí, používá se elegantně - nemusíte každý den myslet na užití tablety a kdybyste potřebovala antikoncepci zrušit, snadno kroužek vyjmete. Dále přicházejí v úvahu novější typy pilulkové antikoncepce nebo antikoncepce v náplasti.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
injekce depa provera | Od: enna.p | 14.10.2009 13:10
dobry den chtěla jsem se vás zeptat zda muzu otěhotnět když jsem ji brala asi rok už ji neberu 3 měsíce a stále jsem nedostala menzes ale mam problem ze m pobolívají prsa a teče mi snich mlezivo.Děkuji za odpověd.
reagovat
injekce depa provera | Od: enna.p | 14.10.2009 13:09
dobry den chtěla jsem se vás zeptat zda muzu otěhotnět když jsem ji brala asi rok už ji neberu 3 měsíce a stále jsem nedostala menzes ale mam problem ze m pobolívají prsa a teče mi snich mlezivo.Děkuji za odpověd.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: