Antikoncepce mercilon a celková narkoza

Dobrý den, za dva týdny mám jít na plánovanou operaci vbočeného palce u pravé nohy v celkové anestezii. V nemocnici mi dali předoperační informace, kde stojí psáno, že bych měla vysadit antikoncepci před zákrokem. Moje gynekoložka mi však tvrdí, že v tomto případě to není nutné. Tak nevím, čím se teď řídit, nerada bych, aby mi kvůli tomu odmítli udělat operaci v termínu. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Když vynecháte antikoncepci, dostaví se krvácení, což by zas mohl být problém, antikoncepce jako taková ale jednoznačně zvyšuje riziko tromboembolických komplikací, obzvláště při ortopedickém zákroku. Riziko se dá zmírnit podáním nízkomolekulárního heparinu, ale je potřeba to probrat s anesteziologem i ortopedem na příslušném pracovišti.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: