Antikoncepce mercilon

Dobrý den, užívám antikoncepci Mercilon více jak rok a našla jsem si u poševního vchodu malou bradavičku. Gynekoložka mi napsala Entizol. Můžou tyto prášky ovlivnit účinek Mercilonu? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud Entizol užíváte celkově, tj. polykáte tabletky, používejte raději navíc kondom, při lokální, vaginální, terapii by ke snížení účinnosti antikoncepce dojít nemělo. Bradavičku by snad bylo lépe odstranit chirurgicky za použití lokální anestezii. Je to zákrok na na několik vteřin.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: