Antikoncepce v kuse

Dobrý den, rozhodla jsem se kvůli problémům se záněty močových cest začít brát antikoncepci bez týdenních pauz. Ne že bych snad očekávala, že se mé urologické problémy takto vyřeší, ale na některá vyšetření bych musela čekat a mně samotné je to nepříjemné, i když to zrovna nevadí. Upřímně jsem zjistila, že se názory lékařů často liší v tom, jestli by pauza měla, nebo neměla proběhnout. Na některých HA je v letáku uvedeno, že by pauza měla proběhnout alespoň jednou za tři měsíce. Beru HA Harmonet a ráda bych ji alespoň do zákroku (rozšiřování močové trubice) brala v kuse. Nese to sebou nějaká vyšší rizika, nebo je jedno, jak často a jestli vůbec budu vynechávat? Děkuji za odpověď, Týna

Odpověď odborníka:

Rozumné skutečně je udělat pauzu po 3 měsících a poté opět pokračovat další 3 měsíce v kuse, pokud vám to takto bude vyhovovat. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: