Antikoncepční náplast lisvy

Ráda bych se zeptala na pár nejastností ohledně antikoncepční náplasti Lisvy. 10.Května(uterý) jsem si nalepila 2. náplast Lisvy ,ale tato náplast se mi bohužel už v sobotu toho týdne odlepila.Nalepila jsem tedy ihned třetí náplast ,kterou jsem sejmula v sobotu 28.5.Tentýž den jsem dostala menstruaci.Chci se tedy zeptat kdy nalepit další náplast?Byl můj postup chybný? Mnohokrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Podle doporučení k používání této náplasti jste postupovala správně a další náplast musíte nalepit nejpozději po 7denní přestávce bez náplasti, tj.novou náplast nalepit nejpozději ve stejný den v týdnu, kdy byla sejmuta předchozí náplast. V žádném případě nesmí být období bez náplasti delší než 7 po sobě jdoucích dní (může být kratší, pokud si přejete změnit den v týdnu výměny náplasti). Viz také příbalová informace k přípravku.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: