Antistreptolyzin

dobrý den dostali jse mi výsledky mé krve na predoperační vyšetření a zjistila jsem že má hodnota antistrepsolyzinu je 236.Nemůžu otěhotnět již dva roky můj lékař mi dělal testy na streptokoka před rokem výtěrem a byl pozitivní.dá se léčit jen nějakými léky a nebo bude nutné vyndání mandlí??Je možné že proto nemůžu otěhotnět?Je mi 34let mám dvě děti a s patrnerem toužíme ještě po jednom.Předoperační vyšetření je pro neplodnost a tak nevím zda by pomohlo spíš vyndání mandlí nebo gyn.laparoskopie.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hodnota ASLO (antistreptolyzin- O) ukazuje na prodělanou streptokokovou infekci s možnými pozdními následky (projevují se hlavně na kloubech, ledvinách a srdci) nebo na chronickou tonsilitidu. Neplodnost nebo porucha plodnosti by v přímém vztahu ke zvýšenému ASLO nebyla. Diagnostická laparoskopie je tedy podle mého názoru vhodná. Stejně tak je však vhodné hledat příčinu zvýšeného ASLO. Zda je nebo není vhodné odstranění mandlí, to se neodvíjí od samotného ASLO, ale od stavu mandlí a od celkového stavu. Vhodnost odstranění mandlí musí posoudit ORL lékař (který Vás vyšetří, ne přes internet).

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: