Artizia

Dobrý den, Protože jsem jela na dovolenou a tudiž jsem nechtěla prožívat menstruaci začala jsem využívat dál antikoncepci ARTIZIA. Využila jsem z balení asi 5 pilulek. Behem techto 5 pilulek jsem měla pohlavní styk s partnerem. Pilýulky beru večer v rozmezí od 19 - 21:30 jak zrovna mám čas. Po 5 piluilkách jsem udělala 7 dení pauzu kdy nenastala menstruace. Jak si to mám vysvětlit. Jsem i přesto dostatečně chráněna nebo je učinnost snížena. A muzu začít po 7 dnech opet začít brát pilulky z rozdělaného plata? Děkuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud tomu rozumím správně, dobrala jste platíčko s 21 tabletami, a ihned bez pauzy jste pokračovala 5 tabletami z dalšího. Při pravidelném užívání bez zapomínání jste samozřejmě chráněna před otěhotněním. Užíváte přípravek s velmi nízkým obsahem hormonů. U některých žen dochází v tomto případě k zeslabení až vymizení menstruačního krvácení. Těhotenství je samozřejmě vhodné vyloučit, můžete si udělat jednoduchý těhotenský test, který zakopíte v lékárně. V případě negativity můžete opět zahájit po 7 dnech pauzy užívání antikoncepce. Měla byste využívat alespoň 21 tablet než uděláte další pauzu. Zkuste také zkrátit rozmezí (19-21:30), ve které tabletku užíváte.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nepodceňujte po operaci křečových žil rehabilitaci
Články: Nepodceňujte po operaci křečových žil rehabilitaci
Odstranění křečových žil...
Otoky po hmyzím bodnutí nepodceňujte
Články: Otoky po hmyzím bodnutí nepodceňujte
Možná vy nebo vaše děti...
Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Články: Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Chystáte-li se vyřešit...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x