Artroskopie kolene

Dobrý večer, ráda bych se zeptala na Váš odborný názor. Na začátku listopadu jsem v práci spadla na koleno a od té doby s ním mám problémy, měla jsem 6týdnů ortézu a naordinovaný klid. V tu dobu problémy nebyly, ovšem pak jsem začala pomalu koleno zatěžovat a začalo mi v něm píchat, dřít, začala mě bolet vnitřní část nohy a občas i v oblasti holeně. Zkusila jsem rehabilitaci a cvičení. Bohužel do dneška to nepřešlo. Vzhledem ke kulhání mi po vánocích ruplo v zádech (jsem po operaci bederní páteře), a tak jsem podstoupila 10infuzí, naštěstí to jakž takž povolilo, ale trošku se obávám doby po artroskopii (berle). Po celou dobu jsem chodila na plánované kontroly od pana ortopeda, a minulý týden rozhodl o artroskopii. Na tom by asi nebylo nic divného, ale pan doktor neudělal žádné jiné vyšetření. Nevím zdali je to standard a jedná dle zkušeností, ale přeci jen jde o moje zdraví- a na operaci nechodím denně, a tak chci vědět, že jsem udělala vše, co jsem mohla. Myslíte, že by byla vhodná konzultace s jiným doktorem? Moc děkuji za rady

Odpověď odborníka:

O rtg kolena jste se nezmínila, patrně jistě byl proveden. Pokud máte pochybnosti a stav vám není dostatečně vysvětlen a co důležité pokud by se stav kolene zlepšoval, spěch s artroskopií jistě není. Pokud by potíže trvaly kontrola u vašeho ortopeda s dovysvětlením stavu, případně provedení vyšetření magnetickou rezonancí, která zobrazuje měkké tkáně kolena, vazy, menisky a další. Jistě je možné vyšetření u druhého ortopeda, tzv. druhý náhled pojišťovna umožňuje.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: