Asentra

Dobrý den, lékařka psych. mi napsala lék Asentra 50. Týden půlku a pak celou tabletu jednou ráno. Moje obavy jsou z vedlejších účinků a hlavně bych je nechtěla brát napořád. Mám úzkosti. Dokonce vím, co mi je spouští. Půjčila jsem si tlakoměr a někdy mi naměřil tlak v pohodě a někdy vysoký tlak. Vyděsilo mne to natolik, že jsem si poté tlak měřila častěji a výsledek byl takový, že tlak hodně vysoký a noční stísněné pocity apod. Měla jsem i holtera zrovna v den, kdy jsem úzkosti měla snad celý den. Tím pádem mi holter ukázal hodnoty vysoké. Mám dny, kdy si myslím že žádný lék nepotřebuji a někdy ano. Zkoušla jsem i přírodní preparáty, ale jakmile jsem je přestala užívat stav se vrátil. Určitě bych potřebovala jistotu, že můj tlak je v pořádku a hlavně kdyby mi při měření ukazoval normální hodnoty byla bych taky v klidu. No jenomže pokud budu rozhozená tím pádem mi je normální neukáže. Moc Vám děkuji za názor na můj problém

Odpověď odborníka:

Dobrý den Dajo, jak už sama tušíte, žádné prášky Vám problém nevyřeší, jen stabilizují Váš stav za cenu nežádoucích vedlejších účinků. Současně s léky byste měla začít řešit Váš spouštěč, třeba psychoterapií. Vysoký TK je jen vedlejším symptomem Vaší psychické nerovnováhy, kdy při dlouhodobém působení stresu může dojít až k vážnému poškození kardiovaskulárního systému. Neotálejte a vyhledejte si psychoterapeuta. Úzkostné stavy se dají snadno a rychle řešit psychoterapií.

Mgr. David Karel, Ph.D.
Mgr. David Karel, Ph.D.

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Soukromá psychoterapeutická praxe v Teplicích

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: