Asentra

Dobrý den paní doktorko, chtěla jsem se zeptat. Beru už skoro 3,5 roku Asentra. Paní doktorka mi to předepsala na obsedantně kompulsivní poruchu. Ze začátku jsem brala 100 mg, pak i 150 mg. Teď snižuji dávku nejprve na 100 a teď i na 50 mg. Postupně bych chtěla i vysadit. Chci se zeptat jak moc rychle mohu léky vysadit. A jak dlouho tyto léky na mě budou ještě působit. Mám problémy s váhou, myslíte si, že by to mohli dělat i ty léky, přibírání? nemohu dlouhou dobu nic shodit. Mohou na to působit tyto léky? Děkuji Vám za odpověď. Marcela

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Myslím, že Vaše paní doktorka je skvělá- lék je velmi dobře účinný na projevy značně nepříjemné poruchy s vtíravými myšlenkami, impulsivními sklony..Aby se organismus adaptoval na vhodnou hladinu, začíná se menší dávkou, pozvolna se dosahuje optimální..O tom, zda a kdy léčbu ukončit, přísluší rozhodnout Vám a Vaší lékařce na základě zhodnocení Vašeho současného stavu- není zapotřebí spěchat, lék rozhodně není škodlivý.Problém tělesné hmotnosti, chuťových preferencí atd. je dost komplikovaně provázán s mozkovými přenašeči, těžko lze dát nějaké jednoduché doporučení..Neostýchejte se své problémy se svou paní doktorkou řešit, ona je Vaším nejlepším průvodcem-zná Vás, může Vás vyšetřit, sledovat proměny Vašeho zdravotního stavu v čase..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: