Ascus-výsledek stěru-mohu i tak otěhotnět?

Dobrý den.Poprvé v mých 39 letech mi byl ze stěru na čípku zjištěn ASCUS.Ráda bych věděla,zda je možné i přes tento výsledek otěhotnět,co to pro mě a plod znamená a možná rizika.A co to vlastně ASCUS je.Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tento nález není nijak alarmující, otěhotnět můžete. Pro plod to nemá žádný význam. ASC-US značí změny buněk hrdla děložního neurčeného významu. Pro Vás to znamená dodržování pravidelných prohlídek dle doporučení lékaře.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: