Aslo

Dobrý den, po intoxikaci co2 mi našli v krvi zvýšenou hladinu ASLO - hodnoty kolem 738. Obvodní lékařka mě léčila měsíčně pendeponem - celkem 10 dávek (deset měsíců) a hodnota ASLO se téměř nepohnula. Poslala mě tedy na infekční a tam mi bylo bez vyšetření řečeno, že to nemám řešit, že další léčba by mi stejně nezabrala a pokud nemám v rodině revmatickou horečku, tak to pro mě není nebezpečné. Teď je to cca 4. měsíc po dobrání pendeponu a mám angínu a beru Penbene. Zajímalo by mě, jak se tohoto vysokého ASLA dá zbavit a pak mu následně předcházet, když pendepon nezabral. Nechci být každou chvíli nemocná a chci se hlavně vyhnout následným možným potížím (aby nebyly napadeny ledviny, klouby, srdce). Už si s tím vážně nevím rady. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vysoké ASLO znamená, že jste se setkal se streptokokovou infekcí. Nevím jestli vám bylo děláno další vyšetření nebo se pouze stanovuje ASLO. Jsou lidé co mají ASLO zvýšené dlouhodbě a žádné jiné potíže nemají, jsou důležitá další došetření.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: