Aslo

Paní doktorko.Již řadu let se léčím na neurologii.Obtíže - bolesti kloubů, svalů,svalové křeče,závratě,bušení a přeskakování srdce.Chtěla jsem se zeptat dle výsledků jestli by se mohlo jednat o revmatickou horečku a nebo o něco jiného?Můj děda revmatickou horečku měl.Výsledky :Biochemie AST a ALT v normě GMT 0.88 norm do 0,68, Cholesterol celkový 3 norma 3,1- 5, eGf -MDRD 1,1 norma 1,58- 2,67, CRP 19,6 norma 0 - 5,ASLO 399 norma 0-120. Hematol. Segment 40,7 norma 43- 65, eozinofil 5,1 norma 0,9-2.9, Acla 20 norma do 10.RF negativní. Lymska borelioza ELISA igg i igm negativní WB v obou hodnotách pozitivní. Děkuji předem za odpověď a za případné rady o jaké onemocnění by se mohlo jednat.Hezký den

Odpověď odborníka:

Evo, hodnota ASLO je zvýšená, nelze vyloučit ložisko v těle jako zdroj streptokokové infekce či opakované infekce (od bacilonosiče v okolí). Doporučovala bych vyšetření ASLO opakovat a případě přetrvávání zvýšení ASLO bude nutné pátrat po zdroji streptokokové nákazy. Dále máte pozitivní protilátky proti lymské borelióze ve WB, proto pokud přetrvávají neurologické obtíže, bylo by vhodné provést lumbální punkci s vyšetřením mozkomíšního moku k vyloučení neuroboreliózy, příp. jiného nervového onemocnění postihující mozek a míchu.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: