Astigmatismus u dítěte

Dobrý den, mám dotaz, byli jsme u oční lékařky a ta diagnostikovala pětiletému synovi astigmatismus do dálky jedno oko dioptrie 0,75 dp 160 druhé oko 0,75 dp 180 a pd 51 mm. Syn naklání hlavu když se dívá na televizi a také měl problémy s naučením se barev a dost špatně kreslí. Ptám se jestli to má nějakou závislot na zjištěné vadě očí. A dále jestli tato vada se dá vyléčit, že když bude nosit brýle tak se to upraví. Nebo je už to napořád a bude se to spíše zhoršovat. Děkuji za odpověď Lenka H.

Odpověď odborníka:

Astigmatismus způsobuje horší zrak tak jako jiné oční vady, takže může zpomalovat normální vývoj dalších funkcí, které se zrakem souvisí. Nicméně rozlišování barev a kreslení je spíše ovlivněno jinými mozkovými funkcemi. Astigmatismus se může během života měnit, může se u zlepšovat.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: