Atb a zánět průdušnice

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Někdy když mi nemoc neustupuje tak mi dají u mudr. ATB někdy zaberou a někdy také ne. Když mi dělají výtěr jestli je tam bakteriální zánět a mám dostat ATB tak vždy výjde negativní a ATB nedostanu a pak mám nemoc vždy dýl, než když mi výtěr neudělají a ATB mi dají. Takže nevím zda je výtěr spolehlivý a přece jen ATB nezabírají i na viry a nebo jestli se bakterie vždy ve výtěru poznají. Mám ještě druhý dotaz : Mám teď již 4 týden zánět průdušnice bez kašle a teplot, jen pálení za hrudní kostí a příjde mi že to není na to brát ATB je nějaká jiná možnost jak se toho zbavit?( plus mi nikdy na toto pálení za hrudní kostí ATB nepomohli)?Děkuji za odpověď Kamila

Odpověď odborníka:

1) ATB na virovou infekci nezaberou,ale je možné, že výtěr nebyl udělán správně. 2) Pálení za hrudní kostí může mít i jiné příčiny, např. gastroesofageální reflux, na to také antibiotika nezaberou, ale měla byste být podrobněji vyšetřena.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: