Atb amoksiklav a lacidofil

Dobrý den. Děkuji Vám za Vaši včerejší rychlou odpověď na dotaz - Užívání ATB Amoksiklav souběžně s Lacidofilem. ATB užívám vždy zároveň s jídlem a i když na průjem netrpím, přesto se 2x denně objevuje, bez křečí a bez bolesti. Znamená to, že mám zánět tlustého střeva, jak píší v letáku Amoksiklavu? Také bych se chtěla zeptat, kdy je nejvhodnější Lacidofil užívat, zda před dávkou nebo po dávce ATB nebo zároveň? Každopádně se má užívat s jídlem nebo půl hodiny poté. Předem Vám děkuji za rychlou odpověď. Jana Š.

Odpověď odborníka:

Lacidofil můžete užít bez obav současně s Amoksiklavem. Pokud máte jen řidší stolici 2x denně, neznamená to zánět tlustého střeva- to je závažné onemocnění postihující zpravidla spíše jen těžce nemocné pacienty, projevuje se těžkými neztišitelnými průjmy a křečemi, současně bývá přítomen výrazný zápach stolice. Ve Vašem případě jde spíše jen o tzv. postantibiotický průjem, který spontánně odezní - čemuž sama napomáháte Lacidofilem.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: