Babča 78 ztráta síly.-parkinson

Dobrý den pane lékaři,dekuji za kazdou radu. babči je k 80.- před pár dny zkolabovala.(před týdny ještě žila na vesnici, topila v kamnech a vše) Nezvedla se ze země kdyz se nemohla z postele zvednout.už Více měsíců říká, že jí bolí CELÉ tělo! Mívala vždy nizký tep. Stěžuje si na motání hlavy. Z postele už nemá sílu se zvednout, ani ze židle. Organismus je dle mě hodně zahleněný,asi i hodně toxinů má v sobě. chtěl bych podávat nejake ovocnozeleninove dzusy, ale nevím zda by vydržela detox! Lékaři říkají že je zdravá, krev dobrý až na játra,ktere si nicí práškama. Bere NEUROL, ano to je na parkinsna. Myslíte že to právě parkinsnova choroba sebere člověku sílu ? zhoršeníé stavu? na posteli se už ani neotočí...... žeby za to vše mohla ztráta neuronů v mozku?? děkuji

Odpověď odborníka:

Vážený pane Lukáši. Příčin celkového zhoršení stavu u pacienta pokročilého věku může být celá řada a bez podrobných znalostí celkového zdravotního stavu, životosprávy a dalších detailů to nelze takto na dálku hodnotit - je třeba stav řešit s příslušným ošetřujícím lékařem (prvotně praktickým). Zde bych jen poznamenal, že Neurol není v žádném případě lékem na Parkinsonovu chorobu a představa, že babičce prospějete nějakým "přírodním detoxem" je nesmyslná, podobný postup považuji naopak za vysoce rizikový. Také to, že normální výsledky krevních testů neznamenají, že je člověk zdravý. A dále, že zvýšení tzv. jaterních testů nelze přisuzovat bez bližšího zhodnocení užívání Neurolu, nabízí se vícero pravděpodobnějších příčin.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: