Boles čelisti

Dobrý den. Dnes jsem byla u zubařky a ta mi vrtala stoličku úplně vzadu dole napravo. Píchla mi dvě injekce na umrtvení. Po chvíli jsem jen s obtížemi otevřela ústa a měla jsem i oteklou polovinu jazyka. Ale to se dalo čekat. Když jsem přišla domů asi po třech hodinách už mi otok splaskl, ale stále mám problémy s otevíráním pusy. Otevřu jí jen trochu a bolí to i když mluvím a jím. Je to spojené s oněmi injekcemi a odezní to? Nebo se vyskytla nějaká komplikace? Mám počkat že to odezní za delší dobu nebo stím mám jít k doktorovy...a když tak ke kterému... k zubaři nebo k obvodnímu?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při aplikaci anestezie do dolní čelisti se někdy mohou pohmoždit žvýkací svaly v okolí úhlud dolní čelisti, je to situace která se sama vyřeší, odezní nejpozději za několik týdnů, v tomto případě pomáhá aplikace tepla arozcvičování otevírání úst. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: