Borelioza

Dobrý den, před dvěma týdny jsem měla klíště,asi po týdnu mě začala bolet hlava a svaly, cítila jsem se unavená, šla jsem k doktorce, která říkala, že by mohlo jít o boreliózu, ale protože se u mě neobjevilo zarudnutí, nebude mi radši zatím nic předepisovat a za dva týdny (4 týdny od vyndání klíštěte) půjdu na testy, jestli to tedy opravdu je borelióza. Jsem teď ve 31. týdnu těhotenství. Kdyby se opravdu jednalo o boreliózu, nemůže to miminku nějak uškodit, když vlastně bude neléčená další 2 týdny? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Pokud jste jinak zdravá a těhotenství probíhá bez potíží, je pravděpodobnost, že by bylo miminko ohrožené velmi malá, řekl bych skoro nulová. Testy na boreliozu se opravdu dělají 4-8 týdnů po kousnutí klíštětem. Důležité je ale vědět, že spoustu lidí má denně klištěta a spousta z nich dostane boreliozu. Kdyby tito lidé byli testovaní, spousta z nich by měla pozitivní testy, ale jen málo kdo má potíže. Určitě se ničeho nebojte, vše je a bude v naprostém pořádku. S pozdravem a přáním klidných dnů a spokojeného těhotenství Vám přeje Dr. Roman Špaček, BCL clinic Luhačovice

MUDr. Roman Špaček
MUDr. Roman Špaček

Specializace: Lymská borelióza a chronická infekční onemocnění
Pracoviště: BCL clinic s.r.o., Luhačovice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: