Borelioza

Dobrý den, mám dotaz ohledně boreliozy.Podotýkám, že jsem ve 3 měsíci těhotenství .Asi před týdnem jsem si nechala udělat testy na borelii protože jsem měla podezření že jí mám ...únava,bolest čelistního kloubu při kousání. Gynekoložka mi vzala krev a včera přišel výsledek, ktery mi doktorka vysvětlila tak že podle testu u mě někdy něco takového nebo podobného proběhlo ale že v současné době mě to neohrožuje a tím to ukončila.Nevím jak si to mám vysvětlit celkové hodnoty Vám klidně můžu zpětně poslat .....Mohla by jste mi vysvětlit jesltli tu borelii mám a hlavně jestli to může ohrozit mé ditě.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,neznám konkrétní výsledky testů,ale podle všeho máte přítomny pouze tzv.protilátky ze skupiny imunoglobulinů G-ty jsou známkou tzv.imunitní paměti,svědčí o tom,že organismus se setkal s boreliemi a adekvátně zareagoval/člověk vůbec nemusel mít žádné příznaky nemoci../.O aktivní boreliose by svědčila přítomnost protilátek ve skupině imunoglobulinůM.Poküd by je Vaše gynekoložka ve výsledcích zaregistrovala,jistě by přinejmenším opakovala odběr s určitým odstupem/aby se prokázalo,že protilátky "nestoupají"/,případně Vám doporučila konzultaci infekcionistou.Takže,myslím,že můžete být bez obav,Vaše lékařka si jistě přeje,aby Vaše děťátko bylo v pořádku,stejně jako Vy.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: