Borelioza

Dobrý den, můj syn prodělal před 2 roky Boreliozu.Byl přeléčen - krevní testy poté negativní. Loni v létě opět léčen na Boreliozu po infikovaném klíštěti - podchyceno v 1. stadiu nemoci. Bohužel kontrolní testy po léčbě jsou pozitivní na paměťové IgG.Mám po dalším půl roce zažádat o kontrolní testy? Jak pokračovat? Mám o syna obavy , je mu 7 let.Co se může přihodit, když opět chytne nakažené klíště?Používáme repelenty, ale moc jako ochrana nezabírají.Je osvědčená ochrana proti klíšťatům?Hlavně v letních měsících, kdy dítě běhá pouze v plavkách? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paměťové IgG již chlapci zůstanou, ty ukazují pouze na to, že onemocnění prodělal, nijak mu neubližují. Na aktivní onemocnění ukazují protilátky třídy IgM. Buďte proto v klidu, je vidět, že tělo Vašeho syna zareagovalo správně a s infekcí si poradilo. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x