Brániční kýla

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je nutná operace při potížích s brániční kýlou. Moje máma (věk 60 let) trpěla pálením žáhy několik let. Polykací problémy neměla, nezvracela. Po vyšetření ji bylo zjištěno: Po aplikaci KL proniká volně jícnem přes žaludek do duodena a déle klíček tenkého střeva, hrubé nástěnné změny neprokazují. Během vyšetření na bránici se nekonstatně zobrazuje část žaludku až 6cm v průměru. Dále patrná rekurgitace KL až do úrovně Ao oblouku. Svorky po CHCE. Po aplikaci prášku pálení žáhy ustoupilo. Častěji se zadýchává. Začátkem června má jít na gastropii a poté asi na operaci. Je nutná Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vyčkejte, co ukáže plánovaná gastroskopie (mimo jiné případné slizniční změny na žaludku a jícnu,manometrie..) a jak se bude stav maminky vyvíjet.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: