Chlamydie

Hezký den přeji, mám dotaz, byla u mne diagnostikována chlamydia trachomatis.. Dostal jsem na 20 dní atb DoxyHEXAL a léčbu spojil s užíváním Wobenzymu. Chtěl jsem se zeptat, po jaké době by měly odeznít příznaky jako je pálení močové trubice při pomečí a případná bolest varlat. Dále zda náhodou nemá na účinek těchto atb Emanera, případně Itoprid, který beru pravidelně každý den na žaludek. Moc děkuji za Vaši odpověď Zdeněk

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příznaky teoreticky nemusí úplně vymizet i po úspěšné antibiotické léčbě. Často přetrvává tzv. uretrální syndrom. Pro úspěch léčby však musí být léčena i partnerka a musíte vynechat pohlavní styk do doby, než budou kontrolní testy negativní. Léky na žaludek by tak zásadně neměly měnit účinek antibiotik

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: