Chlamydie

Dobrý den , před třemi týdny mi zjistili na pohotovosti zánět močového měchýře(bílkoviny ++,krev ++ ) .Nasadili mi ATB contrimoxazol na 5 dní. Po té jsem šel na urologii ,kde jsem měl moč v pořádku (žádné bílkoviny ani krev ) ,ale našli mi v moči chlamydie .Nasadili mi Doxyhexal 200 tabs na 8 dní .Po dobrání sem dostal opět zánět močového měchýře zašel jsem na pohotovost kde jsem měl (krev + , bílkoviny ++) v moči. Nasadili mi Ciprinol 500 po 12h na 5 dní. Nejhorší je ,že mám zarudlé oči .Z největší pravděpodobností se mi chlamydie dostali i do očí ( zarudlé ,pocit písku v očích ) bez hnisaveho vitoku.Poslední dva dny mě bolí pravé oko jako by pod horní kosti ,pod víčkem. (Mírný tlak)Ve středu jdu na kontrolu k praktickému lékaři . Myslíte ,že stačí léčba chlamydií kterou právě mám.Nebo bych měl navštívit očního specialistu ? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud by se z očních stěrů potvrdila chlamydiová infekce, tak Vás čekají opět antibiotika celkově. Na tuto infekci není žádná lokální léčba efektivní. Ovšem z Vašeho popisu to vypadá spíše na poruchu slzného filmu, která se mohla projevit i dlouhodobějším užíváním celkových léčiv. Nejdříve si tedy v lékárně pořiďte umělé slzy bez konzervačních látek a kapte 2 týdny 3-4x denně. Teprve když bude tato léčba nepomůže, tak navštivte oftalmologa.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: