Chlamydie?

Dobrý den, prosím o radu. Před 1 a půl rokem jsem měl svůj první sexuální styk. Klasický sex s ochranou, orál bez ochrany a proběhlo i líbání. Od té doby mi začalo pár problémů připomínajících nachlazení a zánět(pálení při močení, bolest nadvarlat,rýma...) V tu dobu jsem také prováděl více fyzické manuální práce(pomáhal jsem při přestavbě rodinného domu, takže jsem bolest přisuzoval fyzické námaze a běžnému nychlazení) Když jsem přestal provádět fyzicky náročnou práci bolest v nadvarlatech zmizela. Pak bylo cca půl roku klid a bolest nadvarlat se vrátila a také problémy při močení (pálení a řezání) a přerušované močení. Byl jsem u praktického lékaře, poslal mě na urologii. Zjistili mi 2 bakterie(Klebsiella oxytoca 10 na 4 CFU/1 ml a Enterococcus faecalis 10 na 3 CFU/1ml). Na urologii mi bylo sděleno, že tyto bakterie nezpůsobují bolest v nadvarlatech. Dostal jsem antibiotika Ciprinol 500 na 10 dní. Dávkování jsem dodržoval vždy ve stejnou hodinu, během léčby jsem nejedl a ani nepil mléčné výrobky a sladká jídla. Nechodil na slunce... Problémy mám stále. Příští týden mám poslat vzorky moči do laboratoře zda léčba byla účinná. Měl jsem také na nehtech na rukou tzv. Třísky, nikdy v životě jsem je neměl, bylo jich jen trochu cca na 4 nehtech, během 2 nebo 3 týdnů zmizeli a pak se zase objevily. Třísky momentálně nemám. Jsem také alergik. Jsem z toho velmi vystresovaný, napadlo mě jestli by to nemohli být chlamydie. Bojím se i nákazy HIV, žloutenky... Pořád na to myslím zda jsem se nenakazil něčím horším. Pořádně z toho ani nespím :( Rád bych se prosím zeptal na pár otázek: Je někde nějaké místo, kam jít na testy na pohlavní choroby?? Bakterie Klebsiella oxytoca a Enterococcus faecalis mohou způsobovat bolesti nadvarlat? Mohou způsobovat třísky v nehtech? Když proběhlo i líbání, mám je tedy i v ústech(mám jít na ORL)? Jak moc jsou nebezpečné a zda je možný přenos i jinou cestou než sexuální? Mohl jsem někoho nakazit, když jsem s ním neměl sex? Pokud tyto bakterie budou vyléčeny,zůstávají i nadále v těle nebo už jsou definitivně zničeny ? Moc děkuji za odpověď Karel

Odpověď odborníka:

V prvé řadě byste měl navštívit kožního lékaře, který provede vyšetření na pohlavní choroby a to stěry na kapavku a odběr krve na syfilis. Bohužel ani praktický lékař ani urolog tato vyšetření neprovedou.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: