Chlamydie- azitromycin- bronchovaxom

Dobrý den, vloni asi před rokem jsem se léčila s chlamydiema. Zbavila jsem se jich po asi měsíční léčbě Doxyhexalem a Klacidem. Pak jsem byla 2x na výtěru a neměla jsem je. Ovšem nedávno mi začalo týden po sexu s přítelem (s kondomem vždy) pálet, a tak jsem nyní šla na gyndu, na kontrolu. CHlamydie se mi našly opět. (Zbavila jsem se jich někdy v létě 2014) Chtěla bych se zeptat, zda je pravděpodobnější to, že byly na dvou výtěrech někde zakuklené a nenašly se, nebo zda jsem je chytla od nového partnera znova. I když na sex používáme kondom, kromě sexu orálního. Dostala jsem 6 tabletek Azitromycin 500 mg a mám je brát 2 naráz a pak deset dní nic, takže takhle celkem 3x. Chtěla bych se zeptat.. Užívám k tomu z ORL už 3/4 roku Bronchovaxom. Když budu brát v jeden den Bronchovaxom a atb zároveň, s jakým rozestupem, prosím? Obojí se bere na nalačno ráno. Ještě mám PM CHlamydil přípravek, ten se musí brát zřejmě až několik hodin po atb, aby se nezničil účinek. Můžeme mi prosím poradit, jak zkombinovat v jeden Azitromycin, Bronchovaxom (ten beru obden) a Chlamydil extra? Děkuji a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Obě varianty nákazy jsou možné, mohlo dojít jak k reaktivaci onemocnění, tak k přenosu od nového sexuálního partnera. Broncho-vaxom i antibiotika můžete užívat současně, i přípravek PM chlamydil. Účinnost léčby chlamydiové infekce lze zvýšit souběžným podáváním léku Wobenzym. Zásadní ale je ještě vyšetřit a přeléčit partnera a provést kontrolní vyšetření po léčbě.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kašel kvůli pálení žáhy? Ano, je to možné!
Články: Kašel kvůli pálení žáhy? Ano, je to možné!
Refluxní choroba jícnu se...
Můj blízký bere drogy: co mám dělat?
Články: Můj blízký bere drogy: co mám dělat?
Drogy jsou již několik let...
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x