Chlaymdie trachomatis

Dobrý den Cca před třema lety jsem prodělal chlaymdie trachomatis, byl jsem přelečen cca 14 dn doxybene, měl jsem dolouhodobě zvýšenou teplotu byl jsem unavenější, a zvětšenou uzlinu v levem třísle, po dokončení lečby teploty zmizely, pálení e zlepšilo, ale ne na 100% uzlinu ám do dnes, po přelečení výtěr z uretry negativní, a protilátky z krve IgA 1 . 090 , IgG 4.210 oboje pozitivní, po 3 letech opět výtok z penisu pálení, víc unaven , nechal jsem si udělat krevní testy, a byl jsem nemyle překvapen, IgA 3.930 IgG 6.690 oboje pozitivní, takže pokud tomu dobře rozumáím chlamydie mám do dnes když se ty protilátky za 3 roky o dost zvýšily, navíc jsem měl zvětšenou o malinko slezinu už delší dobu, ale jiank vše moč krev atd v pořádku, tak proto mě napadly ty chlaymdie a udělal jsem si opět ty testy četl jsem že to může přejít do chronickeho stadia a ta lečba je pak mnohem obtížnější, zajímalo by mě jak se to pak dá lečít? jakou kombinací antibiotik, cca jak dlouho? A jeli je v Brně nějáky specialista který se tomuto věnuje, neo aspon nějáky dobrý dermatovenerolog, či urolog? A jestli je dobre k antibiotikum brat nějáke podpurne leky jako je Wobenuin, či Pm Chlamydil, atd? Předem děkuji za odpověd A přeju příjemné prožití vánočních svátku.

Odpověď odborníka:

1)Chlamydie jsou obecně dost obtížně léčitelné. 2) Je třeba zvolit jiný typ antibiotika. 3) Kromě vyšetření protilátek jsou důležité i výtěry z močové trubice a ev. vyšetření prostatického sekretu, aby se zjistil rozsah onemocnění. 4) Podpůrná léčba je možná.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: