Chlaymdie trachomatis

Dobrý den Chtěl jsem vás poprosit o radu asi před 3 lety jsem měl chlamydie trachomatis, projevovaly se u mě zvýšenou teplotou pálením při močení cukaní ve svalech a zvětšenýma uzlinama v levem třísle dostal jsem doxybene na 3 týdny dobral jsem je, a byly mi uděláný stěry a vyšetření z krve na protilátky, ktere byly pozitivní jak v igg tak i iga ale klesly, výtěr z uretry negativni teploty sice zmyzely močení jsem neměl uplně idealní ale nebylo to zas tak hrozne podle p doktorky jsem vylečen protilátky z dalšího kontrolního odběru opět klesly asi o rok, igg byly 1,300 iga igm negativní, nyní mám novou partnerku a spaly jsme spolu bez ochrany, asi po měsíci mě opět začalo pálit při močení bílý výtok z penisu cukaní ve svalech,stres uzlina v třísle ani nezmyzela za ty 3 roky na vyšetření jater mi byla zjíštěna i hraniční zvětšená slezina, cca před rokem a pul, nyní jsem byl pro akutní zanět vyšetřen na urologigii, paní doktorka mi napsala naslepo nitrofurantoin - ratiopharm 100 mg bral jsem to asi 5 dní, cca po tydnu jsem šel na vyšetření na dermatovenerologii tam my byl napsal azytromicin 500 po dobu 3 dnu, zlepšio se to, ale výtok jsem opět měl, o týden později mi napsaly klacid 500 mg po dobu 3 tydnu po 12hodinách, ale již se mi stalo že asi 3 krát jsem ho vzal o hodinu později, a včera asi o 4 hod. partnerka se mnou provozovala jen masturbaci ona mě, dnes jsem měl opět výtok z penisu ráno, zajímalo by mě jak se to dá lečit pokud by to bylo chronicke? našli mi tam i streptokokus gama zajímá mě jestli nemuže vzniknout rezistence na ty antibiotika, protože mám pocit že mi to už nezabírá a nebo se to mohlo přenest znova masturbací? jak dále postupovat? nařídil jsem si budík abych antibiotika bral včas, a dobral je sexualní praktych se taky zřeknu max masturbace u mě by take vadila? Dělaly mi i citlovost na antibooika mohla byste mi napsat co tyhle písmena u uveeých antibiotik znamenají pak dále jestli je nějáky dobrý dermatoevnerolog o kterem nevíte v okolí Brna který se lečbou chla. trachomais zabývá? Penicilin C Erytromycin I Chloramfenikol C tetraciklin R Cefotaxim C Clindamycin C furantoin C Předem děkuju S pozdravem

Odpověď odborníka:

1) Antibiotika je třeba užívat přesně ve stanovený čas, dodržovat příp. dietní omezení, pokud je to uvedeno v příbalovém letáku ( např. po jídle, omezit mléčné výrobky atd. - u každého je t o jinak, je třeba číst příbalovou informaci). 2) Při nesprávné léčbě může infekce přejít do chronicity. 3) Bílý výtok může být také u kapavky a dalších pohlavně přenosných chorob. bylo by vhodné všechna potřebná vyšetření ( výtěry z močové trubice) zopakovat. 4) Do úplného vyléčení, které potvrdí lékař, platí zákaz pohlavního styku s partnerem. 5) Ta písmena u antibiotik znamenají: C= citlivý, tzn. lze použít k léčbě, R=rezistentní, tzn. nevhodný k léčbě. 6) Specialista na chlamydie asi v ČR není, je třeba léčit se na klasické venerologii, příp. v nemocničním zařízení.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: