Clostilbegyt a dupaston

Dobrý den. Můj lékař mi minulý cyklus předepsal duphaston na úpravu cyklu. Mám brát 20-24DC 2x1tbl. Opravdu se mi cyklus upravil na přesných 28 dní. (předpokládám, že OVU byla 15dc). Tento cyklus jsem si udělala OVU test 11DC a byl skoro pozitivní (z 95% stejně silná čárka jako kontrolní) ovšem BT zůstala nízko a vylezla až 15DC. (nezaznamenala jsem ani ovu hlen) Dnes jsem 23DC a BT je už 2 dny nízko a špiním. Od 20DC beru ten duphaston. Dnes mi dr zvýšil duphaston na 3x1tbl (prý nedostatečná funkce žlutého tělíska) a od příštího cyklu napsal clostilbegyt od 3-7dne. Nepozval mě ovšem na žádnou další kontrolu ani UTZ. Nevím tedy, zda tento cyklus OVU byla, nebo ne. Dnes také našel prý docela dominantní folikul 19mm a myslí si, že by mohla být OVU teď- i když to hned zase vyvrátil tvrzením, že 23DC je pozdě a nesedí to.... Je možné, že by OVU byla teď někdy i přes braní duphastonu? A není nebezpečné brát clostilbegyt a nebýt sledovaná folikulometrií?

Odpověď odborníka:

Nebyly-li změny hlenu ani vzestup BT ovulace pravděpodobně nebyla, aby byla ovulace 23 den cyklu to je opravdu pozdě při 28 dením cyklu, pri Clostilbegytu není nutné dělat folikulometrii,nedělejte si obavy příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: