Clostridium difficile

Po velké břišní operaci a dlouhodobém léčení antibiotiky mi byla zjištěna infekce Clostridium Difficile.Nyní se léčím Entizolem. Jde mi ale o moje děti. Mám 2 měsíční dvojčata. Můžou se nakazit? Někde jsem četla, že děti do 2 let onemocnět nemůžou. Mám velký strach. Poradíte mi?Děkuji Karolína

Odpověď odborníka:

Karolíno, po dlouhodobé léčbě antibiotiky se často stává, že se ve střevě přemnoží klostridia. Léčba Entizolem je správná a riziko infekce pro vaše děti je minimální, pokud jsou děti jinak zdravé. Dodržujte zásady hygieny, jako je mytí příp. desinfece rukou při manipulaci s jídlem a při kontaktu s dětmi.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x