Condylomata

Dobrý den, jsem ve 22týdnu těhotěnství a objevily se mi condylomata (bradavičky), lékař mě poslal na chirurgické odstranění, protože jejich výsev byl masivní. Dítě v tomhle měsíci údajně nemůžu nakazit, ale pokud by se condylomata objevila znovu, porod by musel být cisařským řezem (což nechci), proto mě zajímá jestli se dá zjistit kdo je přenašečem, jestli já nebo přítel aby jsme se podle toho mohly přizpůsobit. Na přítelovi jsem žádnou bradavičku nespozorovala, ale i přes to si myslím, že nákaza je od něj. Může jít přítel na nějaké důkladnější vyšetřění, kde by zjistili jestli v sobě infekci nosí a není nijak jinak nakažen?Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kondylomata jsou projevem HPV infekce, která je sexuálně přenosná. Je tedy pravděpodobné, že váš partner je přenašeč. Infekce u něj nemusí mít žádný projev.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: