Cřipka

Dobrý den, asi před měsícem jsem dostal chřipku. Nemyslím si, že to bylo běžné nachlazení, neboť jsem měl teploty okolo 38°C, bolesti hlavy, kloubů a pod. Jsem zvyklý takové věci léčit sám a tak jsem pojídal paralen, modafen, kapky a pod. Po té se to částečně zlepšilo, ale po třech týdnech jsem zašel k lékaři, protože mi bylo stále hrozně, jen teploty polevily. Pan doktor mi vzal krev a konstatoval, že výsledek (nějaká 3 písmenka) je negativní a tudíž že to na penicilin není. Teď je to více jak měsíc a začínají se vracet teploty okolo 37,5; večer více. Poslal mě na plicní - vše negativní. A tak mi půjčil ihalátor a Mucosolvan. Chtěl bych se zeptat, skutečně by v tomto případě penicilin nepomohl? Naposledy jsem měl antibiotikum před cca 30 lety. Teď je mi už měsíc zle a nemohu se z toho dostat. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Předpokládám, že se jednalo o CRP - je to ukazatel zánětu. Když je zvýšené, jedná se o bakteriální infekci a antibiotika jsou na místě. POkud je nízké neboli negativní, antibiotika nemají význam. Vzhledem k tomu, že teploty máte již měsíc, doporučuji vám navštívit infekční nebo interní oddělení k podrobnému vyšetření, pravděpodobně za hospitalizace.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: