Cytomegalovirus

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak velké je pro mě riziko nakažení cytomegalovirem ve 13. týdnu těhotenství a poškození plodu. Minulý týden jsem měla 2 dny průjem, teplotu 37,5° (3dny), jednou jsem zvracela a bolelo mě mírně v krku. V červnu mi dělali po potratu testy anti CMV IgG 56,7 U/ml, IgM negativní, anti CMV IgG avidita 0,656 IAv. Dnes jsem byla na gynekologii a plod je v pořádku. Zvažuji, že se nechám otestovat na vlastní náklady (kvůli možnému nakažení jiným typem viru) ale nevím, zda to má význam. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Z výše uvedených testů vyplývý, že jste CMV infekci již prodělala - máte pozitivní IgG protilátky (paměťové) a negativní IgM (tvořící se při akutní infekci), což potvrzuje i vysoká avidita protilátek. Vaše obtíže budou pravděpodobně způsobeny jiným virem, případně bakterií. Testování nemá smysl, protože se všechny typy nevyšetřují a i při prokázání většiny virových infekcí, není možná specifická protivirová léčba.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: