Depo provera a těhotenství

Dobrý den, již asi čtyři roky užívám depo proveru jako antikoncepci. byla mi doporučena, protože mám epilepsii. V blízké době bychom se chtěli pokusit o miminko. Můj neurolog mi upravuje prášky na epiliepsii aby bylo možné se pokusit otěhotnět. Chci se zeptat, kdy mam vysadit depo proveru. Otěhotnět bych chtěla přibližně do roka, pokud to půjde. v září mám jít na další injekci, tak nevím, zda-li již teď s gynekologem řešit případné těhotenství nebo mám ještě počkat?? Moc děkuji za odpověď.Hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Andreo, teoreticky se Vám může podařit otěhotnět již po 3 měsících od poslední injekce, pokud další nebude následovat. Ale také se může stát, že se bude nějakou dobu upravovat Váš cyklus a početí miminka může trvat. To Vám bohužel nikdo dopředu neřekne. Pokud již máte změněnou medikaci na epilepsii, jste bez potíží a připravená počít co nejdříve, už na injekci nechoďte. Pokud ještě léky nejsou dostatečně odzkoušené, raději oddalte vysazení provery ještě o 3 měsíce.

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: