Diplopie a nystagmus po úrazu a krvácení do mozku

Dobrý den, v roce 2009 jsem v létě měl úraz hlavy, po kterém jsem byl operován v FN Č. Bud. . Po tomto úrazu mě trápí oči, protože po úraze mám dvojité vidění a nystagmus. Nyní mi dvojité vidění řeší brýle. Chtěl bych se zbavit dvojitého vidění, ale doktoři mi řikali, že diplopii ani nystagmus nijak řešit neumějí, pouze snížit nystagmus při koukání dopředu. Opravdu tady žádné řešení neni? Protože tato kombinaci diplopie s nystagmem mě dost trápí(nejen kvůli tomu, že jsem od narození pohybově postižený) Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel je to tak - u Vás je nystagmus i diplopie způsobená úrazem hlavy, tedy neurologickou příčinou. Je proto možná opravdu pouze korekce brýlemi, která odstramí diplopii v pohledu vpřed a zmírní nystagmus. Š.H.

MUDr. Helena Štrofová
MUDr. Helena Štrofová

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Vidente Vinohrady s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: