Dlouhodobé problémy s ramenem

Dobrý den pane doktore Navrátile, chtěla bych se zeptat na svůj problém. Začnu od začátku- v roce 2010 v červenci jsem převrátila čtyřkolku a celou vahou spadla na rameno. Bez návštěvy lékaře rameno bolelo cca 4týdny,ale bolest postupně ustupovala a snižovala se až na menší omezení při zvedání těžších předmětů jsem o úrazu nevěděla. Přibližně po roce v červnu v roce 2011 mě v noci vzbudila obrovská bolest ramene - bodavá a ostrá, ruku jsem nemohla zvednout a opakovalo se to do týdne několikrát. Donutilo mě to navštívit ortopeda - bez UZ a bez MRI jsem byla poslána na ASK s konečným závěrem bursektomie. Rameno jsem léčila, rozhýbavala a rehabilitovala jak mi bylo doporučeno,ale bolesti neustupovaly. Na doporučení a pro svůj pocit jsem navštivila nového lékaře na jiné klinice, s kterým jsme problém rešili nejprve MRI, protizáněrlivými léky (Ketanol forte, arnidol spray, Elmetacin) a RHB magnety a ultrazvukem (po RHB rameno rozbouřené- nemohla jsem ani hned odjet autem,protože při řazení ruka hodně bolela), byla jsem poslaná na MRI (únor 2012) - nález enchoromu v prox metafyse jinak bez patologie, při nezlepšení stavu a domluvě dohodnuta ASK ramene na toto září. Poslední kotrola před dohodnutím ASK (květen 2012) s nálezem part. rpt. SSp. Můžete mi prozradit co zkratka nálezu přesně znamená a zda Vám přijde řešení problému správné?? Tento týden mě v noci vzbudily křeče do prstů,ale netuším zda to s ramenem souviselo v minulosti se mi to nestalo,ale rameno i prsty mě v tu dobu bolely dohromady. Blží se pomalu termín operace a začínám mít strach z pooperačních bolestí a dalšího omezení v práci a sportu, který jsem až na dlouhé procházky se psem, tento rok celkem vynechala. Jen nevím jestli by nebylo lepší se s bolestí smířit a nebo dát šanci dalšímu zákroku, který by vše mohl vyřešit. Předem děkuji za Váš názor S pozdravem a přáním hezkého dne Vendula

Odpověď odborníka:

Jedná se s největší pravděpodobností o částečně přerušení nadhřebenového svalu, supra spinam. Většinou se rotátorová manžeta málokdy spontánně upraví, zálěží právě na velikosti, rozsahu, této ruptury. Pokud diagnoza je správná potom je ošetření artroskopií určitě na místě. Následná rehabilitace bude mít značný podíl na léčení.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x